Nikka. Από τον πατέρα του Ιαπωνικού Whisky

Nikka Whisky, est. 1934 by Masataka Taketsuru.

Η οικογένεια Taketsuru, ήταν μία οικογενιακή βιοτεχνία παραγωγής σάκε που χρονολογείται από το 1733 – και συνεχίζει να παράγει σάκε έως και σήμερα. Ο Masataka, πεπεισμένος ότι η δημιουργία σάκε είναι μια επίπονη και λεπτή τέχνη, σπούδασε στο πανεπιστήμιο ως χημικός, για να αναλάβει την οικογενειακή βιοτεχνία. Γοητευμένος από το σκωτσέζικο ουίσκυ, αποφασίζει να αφιερωθεί στην ανακάλυψη των μυστικών των Σκωτσέζων παραγωγών και ξεκινάει ένα ταξίδι πολλών χρόνων, στη μακρινή γη της Σκωτίας. Το 1920 ο Masataka επιστρέφει στην Ιαπωνία με την Jessie Roberta (Rita), την οποία είχε παντρευτεί νωρίτερα εκείνη την χρονιά και ιδρύει κοντά στο Hokkaido, το πρώτο αποστακτήριο της Nikka Whisky, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσει το πρώτο αυθεντικό ουίσκι της Ιαπωνίας.

Nikka Coffey Grain

Το Nikka Coffey Grain είναι ένα αυθεντικό single grain whisky, το οποίο αποστάζεται κυρίως από καλαμπόκι σε Coffey still. Το Coffey still  εξακολουθεί να έχει το όνομά του από τον εφευρέτη του Aeneas Coffey.
Βασίζεται κατά κύριο λόγο στο καλαμπόκι, σε αντίθεση με τα περισσότερα σύγχρονα whisky που βασίζονται στο σιτάρι. Το καλαμπόκι προσδίδει στο whisky μια στρογγυλή και γενναιόδωρη υφή και έντονα αρώματα.
Η διαδικασία απόσταξης είναι συνεχής, γι’ αυτό και υπάρχουν στο αποστακτήριο Miyagikyo, δύο αποστακτήρες Coffey για την ανάπτυξη των grain whiski

Nikka Coffey Malt

Τα Nikka διαθέτουν δύο Coffey stills (που ονομάστηκαν από τον εφευρέτη της Aeneas Coffey) στο αποστακτήριο Miyagikyo για την δημιουργία των grain whiskies. Οι συγκεκριμένες στήλες έχουν έρθει από τη Σκωτία το 1963, και για το λόγο αυτό αποδίδουν ένα απόσταγμα με περισσότερη γεύση και βάθος από τα σύγχρονα column stills, προσδίδοντας έτσι ένα ξεχωριστό χαρακτήρα.
Το Nikka Coffey Malt είναι το αποτέλεσμα μιας μοναδικής διαδικασίας απόσταξης, η οποία συνήθως χρησιμοποιείται για την παραγωγή grain whisky.  Αυτή η σπάνια εμφιάλωση 100% malt  προσφέρει μια εκπληκτικά πλούσια γεύση.

Nikka Days

Η τελευταία δημιουργία των Nikka, το Nikka Days, είναι ένα blend από grain whiskies και λίγα peated malts whiskies προσδίδοντας ένα smooth, πλούσιο και φρουτώδες προφίλ. Βρίσκουμε επίσης νότες από λευκά λουλούδια, εσπεριδοειδή, καραμέλα, βανίλια και αποξηραμένο βερίκοκο.

From The Barrel

Ενα whisky γεμάτο χαρακτήρα. Ένα πραγματικό αριστούργημα, που απέσπασε 2 χρυσά μετάλια το 2007 και το 2010. Ώριμα malt και grain whiskies αναμειγνύονται για να αναπαλαιωθούν. Το λεγόμενο πάντρεμα δημιουργεί μία αρμονία από διαφορετικά αρώματα και γεύσεις. Παρόλο που  βρίσκεται στους 51,4% ABV δίνει μία πλούσια και γεμάτη γεύση!

Taketsuru Non Aged

Το Taketsuru non aged είναι ένα blend από δύο Nikka single malts.  Έχει καταφέρει να συνδυάσει τον ισχυρό χαρακτήρα του Yoichi και την κομψότητα του Miyagikyo, με νότες από καφέ και καψαλισμένη δρυ. Αυτό το εξαιρετικό pure malt whisky είναι ένα αξιόλογο αφιέρωμα στον Masataka Taketsuru τον πατέρα του ιαπωνικού whisky και ιδρυτή των Nikka.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

AV1600 1600 1

Από τη Σικελία… Με πάθος!

Ανακαλύψτε το Averna, το πιο διάσημο Amaro παγκοσμίως. Η λεπτεπίλεπτη γεύση των βοτάνων, συνώνυμο της ισορροπίας και της φυσικότητας, εναλλάσσεται με τη μοντέρνα και δυναμική γεύση του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
P1050261

Κτήμα Μηλέα | Πήλιο

Το οινοποιείο Μηλέα βρίσκεται στην Αργαλαστή, Νοτίου Πηλίου, σε υψόμετρο 300 μέτρων και δημιουργήθηκε από τους Λάζαρο και Σουζάνα Καριπίδη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »