Η εταιρεία Οινόσημο με χαρά ανακοινώνει την αποκλειστική συνεργασία με το κτήμα Λειψών.
Στην πλαγιά ενός χαμηλού λόφου, πάνω από ένα αμπελώνα και το Αιγαίο στο βάθος, το 2013 ξεκίνησε την λειτουργία του το οινοποιείο Λειψών. Οι αμπελώνες του οινοποιείου καλύπτουν συνολικά έκταση 50 στρεμμάτων με το Φωκιανό μια σπάνια, εύρωστη ποικιλία, ανθεκτική στις ασθένειες και την ξηρασία να πρωταγωνιστεί και να πλαισιώνεται από τις ποικιλίες Ασύρτικο, Αθήρι, Syrah και Μανδηλαριά.
ΑΓΕΡΙΚΟ
Το Αγερικό προέρχεται από την λευκή οινοποίηση της τοπικής ερυθρής ποικιλίας Φωκιανό και τις ‘κλασσικές’ νησιωτικές Ασύρτικο και Αθήρι. Ένας μοναδικός συνδυασμός των εξωτικών φρούτων, εσπεριδοειδών και του ορυκτώδους χαρακτήρα της νησιωτικής αμπελουργίας, σε ένα κρασί με ισορροπία στο στόμα, με όγκο και ευχάριστη επίγευση . Συνοδεύει ψάρια, θαλασσινά, πικάντικα τυριά και πιάτα της Μεσογειακής διατροφής.
Σερβίρεται στους 10-12ºC.
ΑΝΘΟΝΕΡΟ
Ο ροζέ οίνος Ανθονερo προέρχεται από την οινοποίηση της τοπικής ερυθρής ποικιλίας Φωκιανό. Στη μύτη ξεδιπλώνονται πολύπλοκα αρώματα όπως βιολέτα, φρούτα του πάθους και γκουάβα. Στο στόμα ξεχωρίζει για την ευχάριστη γεύση και επίγευση, την ισορροπία και φυσικά την μοναδικότητα του. Συνοδεύει άριστα μια μεγάλη γκάμα συνταγών της μεσογειακής κουζίνας ή το απολαμβάνετε ως απεριτίφ.
Σερβίρεται στους 15-18ºC.
ΑΚΤΑΙΟΝ
Προέρχεται από την συνοινοποίηση της τοπικής ποικιλίας Φωκιανό με το κοσμοπολίτικο Syrah. Οι ποικιλίες προσαρμόζονται άψογα στις κλιματικές συνθήκες τις περιοχής και το πάντρεμα τους προσφέρει έναν ξεχωριστό και συμπυκνωμένο οίνο.
Στην μύτη ξεδιπλώνονται συμπυκνωμένα αρώματα από κόκκινα φρούτα του δάσους, βατόμουρα και αγριοκέρασο, με νότες βανίλιας και πιπεριού. Πληθωρικό στο στόμα, με πλούσιες τανίνες και μακριά επίγευση. Συνδυάζεται με πολλά πιάτα, όπως κόκκινο κρέας, κυνήγι, κοκκινιστά και κίτρινα τυριά.
Σερβίρεται στους 16-18°C
Αποσπερίτης 2014
Προέρχεται από το παραδοσιακό λιάσιμο της σπάνιας ποικιλίας Φωκιανό. ΄Eνα ξεχωριστό κρασί με αρώματα από μέλι, γλυκό σταφύλι και αποξηραμένα φρούτα. Γεμάτο στο στόμα και άριστα ισορροπημένο οξύτητα και μακρύ τελείωμα. Το τέλειο συνοδευτικό είναι με ώριμα τυριά, φρούτα και γλυκά.
Σερβίρεται στους 12-16ºC, ή διατηρημένα με απλή ψύξη σαν δροσερό απεριτίφ.